Jufinho napisał:
Nie no prosze Cie nie mam zadnych kompleksow
To sa tylko zwego rodzaju uprzedzenia. Nie wiem czemu ale tu panuje taka dziwna atmosfera ze kazdego trzeba "pocisnac". I to jest w wielu postach. Jak juz ktos nie daj boze napisze jakie ma wykrztalcenie lub kursy czy uprawnienia to juz jest karma dla wiekszosci hejterow. Ja fora traktuje jako najlepsza i najbardziej wiarygodna forme informacji tym bardziej ze jestem w Norwegii dopiero 1,5 roku i wlasnie z tego forum dowiedzialem ze najwiecej chociaz czasami latwo nie bylo
. Zauwazylem ze najwiekszy problem stanowia sami Polacy gdyz nawet u mnie w pracy ciezko jest wyciagnac jakies informacje ktore Ci moga pomoc gdyz nie mamy we krwi pomagania sobie. Zreszta nigdy nikt nic nie wie
. Natomiast szef moj jest tak wielkim klamca ze ja postanowilem najpierw wzbogacic swoja wiedze odnosnie praw i obowiazkow wlasnie w internecie i dopiero pozniej zasiasc z nim do rozmow. Prawa i regulaminy ida swoja droga natomiast praktyka swoja. Zapisane moze byc ze cos nalezy wykonac na czarno a tymczasem jakiemus Polakowi zdazylo sie to wykonac na bialo. Wlasnie o takich odstepstwach mozna dowiedziec sie z forum
no prosze w koncu sie pan troszke przedstawil....
jestes tu zbyt krotko aby poznac rzeczywistosc, jesli bedziesz wytrwaly i zostaniesz w tym kraju to sam dojdziesz do pewnych wnioskow...
...dla mnie akurat nie ma roznicy czy ktos ma inzyniera czy jest po prostu mechanikiem ,
stawiam na osobowosc, z reguly to ludzie ktorzy maja jakies wyzsze wyksztalcenie czasem odcinaja sie od sredniakow, technikow itp...
...ale wlasciwie to powinno sie wymagac od ludzi z wyzszym wyksztalceniem wiecej. Wiecej elokwencji, rozsadku , oleju w glowie itd...
Polacy za granica sa rozni, prawdopodobnie poniewaz nie jest to nasze naturalne srodowisko ... czasem wygladamy jak np... wywiezione zwierzatka do innego lasu ktore w szoku roznie sie zachowuja...
ZGADZAM SIE ZE SYTUACJA TUTAJ PANUJE DZIWNA... ja uwazam ze po czesci zawdzieczamy to naszej kochanej administracji...
PS:
Moze nieswiadomie ale sam prowokujesz do hejtow...
... i tak calkiem prywatnie to strasznie nieznosze jak ktos uzywa slow typu polaczki , lub ze polak polakowi wilkiem itd... takie hasla uwazam za bezpodstawne i przedewszystkim prowokujace....jestesmy rozni nie mozna nas do jednego wora wrzucac...
uciekam bez odbioru, PARTY!!!!!!!!